Meny
Meny

VEM VILL INTE HA KUL PÅ JOBBET VARJE DAG?! SEFINA @ YOUR SERVICE

HUR ÄR DET ATT JOBBA I BUTIK?

Gillar du mode, snygga smycken och vintageprylar som kameror, klockor och musikinstrument? Har du en oslagbar känsla för detaljer och är bra på att få andra att trivas? Då är du som klippt och skuren för rollen som butiksmedarbetare eller butikschef i någon av Sefinas butiker.

Sefina Pantbank erbjuder en dynamisk arbetsplats långt utöver det vanliga där teamwork är nyckeln till både en kul och utvecklande dag på jobbet och fantastiska resultat.

I våra butiker är det butiksmedarbetare, eller pantlånare som vi säger, och en butikschef som  samarbetar för att hjälpa våra kunder med att värdera eller belåna sina föremål.  Vi arbetar i sammansvetsade team och hjälper varandra och kunden genom hela belåningsprocessen.

Utvecklas med Sefina
Hos oss lär du dig att värdera alla möjliga typer av föremål och arbetar också med budget och nyckeltal. Självklart får du kontinuerlig utbildning och utveckling, möjlighet att sköta butiken, arbeta med exponering, skyltning och såklart mycket mer. När butikerna har stängt för dagen fortsätter vi att erbjuda våra kunder att hantera sina lån via vår hemsida eller så kan de shoppa loss i vår webbshop.

Att jobba på en pantbank är en resa i lärande. Du blir aldrig fullärd och har alltid nya kunskaper att upptäcka om olika typer av föremål, epoker och stilar. Vi arbetar bland annat med exklusiva varumärken, ovanlig konst, teknik, värdefulla smycken och klockor. Allt som har ett värde är intressant för oss och gör också vårt jobb väldigt spännande och varierande. 

HUR ÄR DET ATT JOBBA PÅ HUVUDKONTORET?

På Sefina huvudkontor i Stockholm står service och problemlösning i fokus. Här arbetar vi med att utveckla våra processer, ge stöd till Sefinas pantbanker, butiker som vi kallar det, ute i landet och att hjälpa våra kunder på bästa sätt. Att hänga med i svängarna är a och o för en modern pantbank. För att veta att vi gör rätt saker, utvecklas och för att upprätthålla en verksamhetsförankring står vi på huvudkontoret alltid i nära kontakt med våra butiker. Har du ett intresse för vintage, smycken, teknik, mode eller kanske klockor så är det ett extra plus i kanten - för som anställd på huvudkontoret jobbar du också direkt med butiksdriften!

Sefinas huvudkontor finns i centrala Stockholm och här samarbetar den operativa avdelningen, HR, IT, utbildningsavdelningen, marknad och ekonomi för att ge service i världsklass till våra butiker. Bakom kulisserna arbetar vi både strategiskt och operativt för att se till att vår pantbank, med anor från 1884, fortsätter att vara en modern pantbank i framkant. Fokus ligger på att möta våra kunders behov och att kunna ge det lilla extra.

VI ERBJUDER DIG

 • Kollektivavtal
  Vi omfattas av tjänstemannaavtalet som är träffat mellan Almega och Unionen
 • Rikskort
  Till ett värde av ca 2000 kronor i månaden
 • Försäkringar
  Du omfattas av flera försäkringar
 • Vaccination
 • Bonus
  Bonus och tävlingar sker kontinuerligt
 • Terminalglasögon
 • Föräldralön
  Extra föräldralön enl kollektivavtal
 • Hälsoundersökning
  Vi står för kontinuerliga hälsoundersökingar
 • Pension
  Tjänstepension och flexpension
 • Utbildning
  Massor av spännande utbildningar
 • Friskvårdsbidrag
  2 500 kronor per år och alla anställda får en uppsättning träningskläder
 • Underbara kollegor
  Vi tror på en stark sammanhållning och att ha kul med sina kollegor. Vi hittar på saker tillsammans regelbundet, både för kunskapsdelning och kul.
 • Hammarby Fotboll
  Sefina sponsrar Hammarby Fotboll, herrar och damer. Vi erbjuder anställda biljetter till hemmamatcher på Tele2 Arena & Kanalplan

SEFINAS HISTORIA

Sefina Svensk Pantbelåning AB är en modern pantbank med anor från 1884. Som Nordens största pantbankskedja med 20 butiker runt om i Sverige och en ständigt växande e-handel lånar vi ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån.

Trenden av re-use, en ökad miljömedvetenhet och att fler gärna köper kvalitetsprylar med längre livslängd är helt i linje med vår verksamhet som pantbank. De föremål som inte säljs på auktion köper vi själva tillbaka och säljer sedan i våra fysiska butiker och online i Sefinas webbshop.  Att handla ett fint smycke, en ovanlig tavla eller ett musikinstrument hos Sefina kan vara instegsporten till ett helt nytt sätt att shoppa för många som inte har tidigare erfarenhet av pantbanker.

Vår kunniga personal på din lokala pantbank lyssnar mer gärna till allt du har att berätta om dina föremål, dess historia och kan ofta fylla i luckor där du själv saknar kunskaper eller vill veta mer. Vi kan alltid hjälpa dig att hitta en fin förlovningsring, studentpresent, ny mobiltelefon eller varför inte en häftig och unik gitarr. För Sefina är vintageföremål en passion. Hos oss står kunskap, transparens och framför allt du som kund som i fokus. När du vänder dig till Sefina får du alltid en ärlig bedömning och ett rättvist pris för dina föremål.

 

Sefina –  de tidiga åren
När Oscar Swartling öppnade dörrarna till den första pantbanken på Bellmansgatan 7 i Stockholm bar han på en vision. Målet var att göra det möjligt att låna pengar utan att hamna i skuld eller låna mer än vad man klarar av att betala tillbaka. Men hur? Att svaret var pantbank stod snabbt klart. En pantbank skiljer sig från andra låneinstitut på så vis att det är föremålet som lämnas in som är säkerheten. Ett tryggt och säkert sätt att låna med andra ord.  Så det var inte konstigt att Oscar Swartlings pantbank snart blev populär. Inom kort växte verksamheten och fler pantbanker öppnades upp runt om i Stockholm och resten av Sverige.

 

Oscar Swartling var Sefinas första direktör och efterträddes av fru Ellen Swartling några år efter att bolaget blev ett aktiebolag år 1913. Sedan dess har verksamheten expanderat och moderniserats. Idag ägs Sefina av Aurajoki Holding UK Limited. Sefina tillhör en koncern som bedriver verksamhet i hela Europa.

 

Sefina idag
Att Sefina står för ”Secure Finance" är ingen tillfällighet. Affärsidén bygger på att vi lånar ut pengar mot säkerhet. Vi värderar dina värdeföremål, belånar det varan är värd eller hjälper dig med att sälja dina värdeföremål. Med passion och expertis arbetar vi med exklusiva varumärken, ovanlig konst och värdefulla smycken, klockor, teknik och mycket mer. Allt som har ett värde är intressant för oss!

Vi behåller ditt föremål som en pant – en garanti på lånet – tills du löser ut ditt föremål igen. Under lånetiden betalar du en ränta till oss. Om du inte kan eller vill hämta ut ditt föremål igen säljer vi den enligt Pantbankslagen via en öppen auktion och på så vis får vi tillbaka de pengar som vi har lånat ut. Kaplans Auktioner har hand om våra öppna auktioner och arrangerar pantauktioner online varje vecka. Vi har rätt att ta ut ränta och omkostnader för att vi hanterar ditt föremål, och sedan går eventuellt överskott tillbaka till dig som kund. De föremål som inte klubbas på auktion ropar vi själva hem och säljer i våra butiker och online.

Eftersom du lämnar ditt föremål till oss som en säkerhet kan du aldrig att hamna i skuld. Vi brukar kalla det tillgångsekonomi. Att vända sig till Sefina är ett hållbart och smart sätt att låna, jämfört med många andra alternativ. Du kan också köpa föremål från oss för att på så sätt skaffa dig fler säkra tillgångar – värdeföremål som kan användas eller omvandlas till pengar när och om du behöver det.

Ibland får vi frågan om man kan köpa föremål från oss med gott samvete eftersom vi säljer varor som andra har “förlorat”. Faktum är att det är precis tvärtom: 85 % av alla som lånar pengar hos oss hämtar ut sina saker igen. Av de 15 % som inte hämtar ut sina saker har många redan vid inlämningen bestämt sig för att låta oss ta hand om försäljningen. Många tycker att det är bekvämt att få pengar direkt i handen och slippa sköta försäljningen själva. Så se det istället som en smart investering. Nästa gång är det din tur att omvandla samma föremål till pengar igen.

Instagram @sefinapantbank